Fantastiska Skåne #008 Vikingatider

Jag befinner mig på museet Vikingatider. Här har det bott människor sedan innan stenåldern. I vinter och vår har jag njutit av att lyssna på Tonny Gullövs böcker om vikingen Ulv Palnatoke så självklart ville jag hitta någon vikingaby att göra ett program om, det finns några stycken sådana i Skåne men jag valde att göra ett program om vikingatider som ligger precis utanför Löddeköpinge.

Jag träffade Lotta, Sofie och Gråhe som berättar om vad man kan uppleva här samt fördjupar mig i hur vikingarna i själva verket levde här omkring. Jag träffar dem i Gillehallen och får spela in programmet med all stämning som gamla vikingaspöken och vinden utanför kan hjälpa till att skapa, därav alla bakgrundsljud.

Jag tycker definitivt att ni ska ta er en tur för att uppleva lite vikingakultur,

Music by Ricky Delin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.