Fantastiska Skåne #002 Sjöbo Del 2


I den andra resan till Sjöbo besöker vi Äventyrscampen, Tolånga 17 och Glashyttans Orangeri

Äventyrscampen är ett ställe med mycket historia. Första gången vi stannade och tittade in så såg vi en miniatyr golfbana som såg ut som en riktig golfbana. Själva kallar dom det för äventyrsgolf. Men det visade sig snabbt att det fanns mycket mer än så att göra på äventyrscampen. Vi träffade grundaren René Egeriis för att ta reda på vad mer man kan göra där. Skulle jag någonsin lyckas med projektet att gå ner i vikt så jag ser ut som en vanlig människa så kommer jag testa deras äventyrsbana också.

Av alla ställen jag besökt på denna resa runt Sjöbo är nog Tolånga 17 det ställe jag varit på flest gånger, och testat mest produkter från. Det var på Tolånga 17 jag verkligen förstod skillnaden på kött och kött. Den passion som Tomas och Ann Persson har för att följa sina boskap från fält till slutkund visas verkligen i kvaliteten på deras kött både i köttbutiken och i gårdskrogen. Det var ett lärorikt besök jag fick göra med dem.

När två Stockholms systrar flyttar ner till Skåne för att starta om så kan vad som helst hända. Eva och Ingalill Bjurman har en passion för återvinning, det ser man på möblerna och fönsterna i bistrot och det märker man när man ser de verk Eva skapar i Glashyttan.

Jag fick chansen att träffa Eva inte bara en gång utan två gånger då jag misslyckades med den första inspelningen, men Eva tog sig tid så att jag kunde göra om och göra rätt. Ta chansen att leta rätt på dom utanför Sjöbo, titta på konsten och ät något riktigt gott. Ta med hela familjen vet jag för här har man råd att bjuda allihopa.

Music by Ricky Delin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.