Fantastiska Skåne #005 Dag Hammarskjölds Backåkra

Det är inte ofta man blir så tagen av budskapet under en intervju att man måste torka tårar och blir tjock i halsen, men det hände mig under intervjun om Dag Hammarskjölds Backåkra.
Dag Hammarskjöld är en svensk som verkligen gjort ett avtryck i Historien. Det blåser is vindar när jag besöker Backåkra och ändå levererar Backåkra fantastiska vyer, men jag väljer att vänta med att besöka meditationsplatsen till en dag när solen värmer stenarna man kan sitta på och filosofera där.
Jag träffar Karin Erlandsson och hennes dotter Kristine Erlandsson, Intendent och vice intendent på Backåkra som berättar om Dag Hammarskjölds liv och hans museum. Det mötet kommer jag aldrig glömma och jag hoppas att det kommer kittla era sinnen så att ni tar er dit i sommar.

Music by Ricky Delin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.