Fantastiska Skåne #006 I Wallanders fotspår

Efter att ha sett varenda Wallander film som någonsin spelats in under en tre veckors period hade jag en ganska god förståelse av var saker hände, i filmerna runt Ystad, Jag fick även god hjälp av de broschyrer och kartor som finns på nätet och på Ystad filmstudios om var de olika platserna låg.
Jag fick äran att träffa vad som kan vara Sveriges största expert på Wallander filmerna Jack Löfving. Han jobbar som verksamhetsutvecklare på Ystad Studios visitors center. Och tillsammans gick vi igenom de olika platserna både i och runt Ystad som man inte får missa om man ska göra en Wallander rundresa. Jag hoppas att ni som jag tar er ut och letar och hittar alla dessa smultronställen som filmbolagen använt under inspelningarna.

Music by Ricky Delin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.